phone mobile mobile pin heart heart user user Biuro Podróży ITAKA Flag of Belarus airplane CB5DFB7F-C92F-41CB-9FB1-916D616FF3EC E0FBD33F-841B-452B-BF16-225B7D943904
>News>Archiwum>

Urodziny restauracji PAPAYA

Urodziny restauracji PAPAYA

10 marca w Restauracji PAPAYA przy ul. Foksal 16 zaproszeni goście przy rytmach tajskiej muzyki, pokazach carvingu, hucznie obchodzili drugie urodziny PAPAYI.

Imprezę prowadziła para znanych dziennikarzy: Dorota Wellman i Marcin Prokop, którzy wprowadzili gości w świat kuchni Dalekiego Wschodu. Na urodzinach bawili się również Piotr Rubik z Agatą Paskudzką, Krzysztof Tyniec, Rafał Olbrychski, Katarzyna Kolenda-Zaleska, Zofia Czernicka, Andrzej Krzywy, Dariusz Szpakowski, Majka Jeżowska, Hanna Bakuła, Katarzyna Obara, Grażyna Strachota.
Pomysł na restaurację powstał po jednej z wielu podróży właściciela. Zakochany w tych klimatach, chciał przywieźć ich cząstkę do Polski.
A w PAPAYI rzeczywiście można się zakochać. Przez dwa lata na stałe zagościła na kulinarnej mapie Warszawy. To miejsce dla tych, którzy cenią orientalną kuchnię. Tutaj przenikają się wzajemnie trzy kultury: tajska, chińska i japońska. „Papaya ma tyle atrakcji, że można by nimi obdzielić kilka restauracji,(…)gdy wszedłem do Papayi (i spróbowałem dań)- zakochałem się.” - powiedział Marek Łebkowski, znany i ceniony smakosz kuchni.
Podczas imprezy wielkim zainteresowaniem cieszył się przygotowany przez organizatorów konkurs- „Mistrzostwa Carvingu”. A odbył się tutaj nie bez powodu, bowiem szefowa kuchni PAPAYI Supattra Seeda w 2007 roku została Mistrzynią Polski w tej dziedzinie. Nagrodę ufundowaną przez nasze biuro wręczono osobie, która wykonała najpiękniejszą rzeźbę.
Carving, to sztuka dekorowania potraw, wycinania z owoców i warzyw pięknych kompozycji. O jego coraz większej atrakcyjności świadczy powstawanie szkół, organizowanie szkoleń, konkursów w tej dziedzinie.




arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter