Oferta wyprzedana. Sprawdź podobne dostępne oferty.
1. DZIEŃ
Zbiórka uczestników na lotnisku. Przelot do Barcelony. Transfer do hotelu, zakwaterowanie, nocleg.
2. DZIEŃ
Śniadanie. Przejazd do SARAGOSSY, malowniczo położonej nad rzeką Ebro. Spacer po historycznym centrum miasta otoczonym ze wszystkich stron przez nowoczesne bulwary. Zwiedzanie barokowej bazyliki Nuestra Senora de Pilar, celu pielgrzymek i perły architektonicznej z XVII/XVIII w., stanowiącej symbol miasta. Budowla wzniesiona została w miejscu cudu z 2 stycznia40 r. kiedy to apostołowi Jakubowi ukazała się Matka Boska. Są tu tak cenne dzieła sztuki jak wspaniały ołtarz, malowidła Francisca Goi i XV-wieczna kaplica z figurą Najświętszej Maryi Panny. Przejazd w okolice Logrono, zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
3. DZIEŃ
Śniadanie. Przejazd do LAGUARDII, stolicy regionu Rioja. Wizyta w centrum wina Villa Lucia - zapoznanie z procesem produkcji wina, architekturą typowych winnic regionu, wizyta w muzeum wina, gdzie zaprezentowano historie uprawy winorośli, rytuał picia wina, techniki smakowania. Fakultatywnie (za dodatkową opłatą na miejscu): degustacja wina i obiad. Zwiedzanie Laguardii, średniowiecznego miasteczka położonego u stóp Sierra de Cantabria, z uroczą starówką i XIII-wiecznymi fortyfikacjami, otoczonego lagunami. Przejazd do HARO, gdzie znajduje się aż 13 dużych winnic. Spacer po malowniczym Starym Mieście z reprezentacyjnymi budynkami z XVIII w.: ratusz z arkadowymi galeriami, Palacio de Paternina, Palacio Condede Haro. Zwiedzanie piwnic CVNE (Compania Vinicola del Norte de Espana) w najstarszym i najsłynniejszym hiszpańskim regionie winiarskim - Rioja. Degustacja wina. Przejazd do Bilbao. Zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.
4. DZIEŃ
Śniadanie. Przejazd w okolice wioski BAKIO, gdzie produkuje się wino Txakoli. Wizyta w Gorrondona - największej winnicy w prowincji. Spacer po winnicy, zwiedzanie piwnic i poznanie procesu produkcji wina. Obiad z degustacją wina. Zwiedzanie BILBAO, największego miasta Kraju Basków, centrum gospodarczego i kulturalnego. W programie Stare Miasto połączone z nowymi dzielnicami pięcioma mostami, spacer obok XIV-wiecznej Katedry Św. Jakuba, Nowy Plac, gdzie odbywają się fiesty i parady. Wizyta na Mercado de la Ribera, słynnym targu baskijskich smakołyków. Zwiedzanie Muzeum Guggenheima - symbolu miasta, zbudowanym w 1997 r. na powierzchni 32500 m², na lewym brzegu rzeki Narvion. Fakultatywnie (za dodatkową opłatą na miejscu): kolacja w eleganckiej restauracji w okolicy Muzeum Guggenheima. Powrót do hotelu, nocleg.
5. DZIEŃ
Śniadanie. DZIEŃ poświęcony nauce przyrządzania regionalnych potraw pintxos, charakterystycznych dla Kraju Basków, którego kuchnia uchodzi za najlepszą w całej Hiszpanii. Kurs gotowania połączony jest z warsztatem wiedzy o najlepszych winach Kraju Basków - wina z regionów Rioja: Navarra i Txakoli. Przejazd w okolice SAN SEBASTIAN. Zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.
6. DZIEŃ
Zwiedzanie SAN SEBASTIAN - baskijskiego kurortu, malowniczo położonego nad oceanem u stóp dwóch wzgórz: Urgull i Monte Igueldo. Wizyta na starym mieście z kościołem San Vincente oraz barokową bazyliką Santa Maria del Coro. Spacer bulwarem wzdłuż najładniejszej plaży miejskiej Hiszpanii - Playa de la Concha, Pałac Miramar - dawna letnia rezydencja królewska. Wjazd kolejką na Monte Igueldo skąd rozciąga się wspaniała panorama na miasto i okolicę. Przejazd przez słynną z gonitwy byków PAMPELUNĘ. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, nocleg.
7. DZIEŃ
Śniadanie. Przejazd do LLEIDY. Spacer po Starym Mieście otoczonym murami starego zamku. Czas wolny. Przejazd do TARRAGONY. Spacer promendą Balcón del Mediterraneo nad urwistym brzegiem do odsłoniętych fragmentów rzymskiego amfiteatru z czasów Oktawiana Augusta. Przejście dzielnicą żydowską do romańsko-gotyckiej katedry. Przejazd do hotelu. Zakwaterowanie. Nocleg.
8. DZIEŃ
Śniadanie. Transfer na lotnisko. Przelot do Polski.Bilety wstępu i przewodnik lokalny: ok. 90 EUR.
7 noclegów w hotelach****; 2-os. pokoje z łazienkami; wyżywienie: 7 śniadań, 1 obiad, 2 kolacje; przelot na trasie: Warszawa - Barcelona - Warszawa; transfery komfortowym, klimatyzowanym autokarem lub minibusem (zależnie od liczby uczestników); opieka pilota; ubezpieczenie KL i NW.
Kod oferty: BCNWING
1. DZIEŃ
Zbiórka uczestników na lotnisku. Przelot do Barcelony. Transfer do hotelu, zakwaterowanie, nocleg.
2. DZIEŃ
Śniadanie. Przejazd do SARAGOSSY, malowniczo położonej nad rzeką Ebro. Spacer po historycznym centrum miasta otoczonym ze wszystkich stron przez nowoczesne bulwary. Zwiedzanie barokowej bazyliki Nuestra Senora de Pilar, celu pielgrzymek i perły architektonicznej z XVII/XVIII w., stanowiącej symbol miasta. Budowla wzniesiona została w miejscu cudu z 2 stycznia40 r. kiedy to apostołowi Jakubowi ukazała się Matka Boska. Są tu tak cenne dzieła sztuki jak wspaniały ołtarz, malowidła Francisca Goi i XV-wieczna kaplica z figurą Najświętszej Maryi Panny. Przejazd w okolice Logrono, zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
3. DZIEŃ
Śniadanie. Przejazd do LAGUARDII, stolicy regionu Rioja. Wizyta w centrum wina Villa Lucia - zapoznanie z procesem produkcji wina, architekturą typowych winnic regionu, wizyta w muzeum wina, gdzie zaprezentowano historie uprawy winorośli, rytuał picia wina, techniki smakowania. Fakultatywnie (za dodatkową opłatą na miejscu): degustacja wina i obiad. Zwiedzanie Laguardii, średniowiecznego miasteczka położonego u stóp Sierra de Cantabria, z uroczą starówką i XIII-wiecznymi fortyfikacjami, otoczonego lagunami. Przejazd do HARO, gdzie znajduje się aż 13 dużych winnic. Spacer po malowniczym Starym Mieście z reprezentacyjnymi budynkami z XVIII w.: ratusz z arkadowymi galeriami, Palacio de Paternina, Palacio Condede Haro. Zwiedzanie piwnic CVNE (Compania Vinicola del Norte de Espana) w najstarszym i najsłynniejszym hiszpańskim regionie winiarskim - Rioja. Degustacja wina. Przejazd do Bilbao. Zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.
4. DZIEŃ
Śniadanie. Przejazd w okolice wioski BAKIO, gdzie produkuje się wino Txakoli. Wizyta w Gorrondona - największej winnicy w prowincji. Spacer po winnicy, zwiedzanie piwnic i poznanie procesu produkcji wina. Obiad z degustacją wina. Zwiedzanie BILBAO, największego miasta Kraju Basków, centrum gospodarczego i kulturalnego. W programie Stare Miasto połączone z nowymi dzielnicami pięcioma mostami, spacer obok XIV-wiecznej Katedry Św. Jakuba, Nowy Plac, gdzie odbywają się fiesty i parady. Wizyta na Mercado de la Ribera, słynnym targu baskijskich smakołyków. Zwiedzanie Muzeum Guggenheima - symbolu miasta, zbudowanym w 1997 r. na powierzchni 32500 m², na lewym brzegu rzeki Narvion. Fakultatywnie (za dodatkową opłatą na miejscu): kolacja w eleganckiej restauracji w okolicy Muzeum Guggenheima. Powrót do hotelu, nocleg.
5. DZIEŃ
Śniadanie. DZIEŃ poświęcony nauce przyrządzania regionalnych potraw pintxos, charakterystycznych dla Kraju Basków, którego kuchnia uchodzi za najlepszą w całej Hiszpanii. Kurs gotowania połączony jest z warsztatem wiedzy o najlepszych winach Kraju Basków - wina z regionów Rioja: Navarra i Txakoli. Przejazd w okolice SAN SEBASTIAN. Zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.
6. DZIEŃ
Zwiedzanie SAN SEBASTIAN - baskijskiego kurortu, malowniczo położonego nad oceanem u stóp dwóch wzgórz: Urgull i Monte Igueldo. Wizyta na starym mieście z kościołem San Vincente oraz barokową bazyliką Santa Maria del Coro. Spacer bulwarem wzdłuż najładniejszej plaży miejskiej Hiszpanii - Playa de la Concha, Pałac Miramar - dawna letnia rezydencja królewska. Wjazd kolejką na Monte Igueldo skąd rozciąga się wspaniała panorama na miasto i okolicę. Przejazd przez słynną z gonitwy byków PAMPELUNĘ. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, nocleg.
7. DZIEŃ
Śniadanie. Przejazd do LLEIDY. Spacer po Starym Mieście otoczonym murami starego zamku. Czas wolny. Przejazd do TARRAGONY. Spacer promendą Balcón del Mediterraneo nad urwistym brzegiem do odsłoniętych fragmentów rzymskiego amfiteatru z czasów Oktawiana Augusta. Przejście dzielnicą żydowską do romańsko-gotyckiej katedry. Przejazd do hotelu. Zakwaterowanie. Nocleg.
8. DZIEŃ
Śniadanie. Transfer na lotnisko. Przelot do Polski.Bilety wstępu i przewodnik lokalny: ok. 90 EUR.
7 noclegów w hotelach****; 2-os. pokoje z łazienkami; wyżywienie: 7 śniadań, 1 obiad, 2 kolacje; przelot na trasie: Warszawa - Barcelona - Warszawa; transfery komfortowym, klimatyzowanym autokarem lub minibusem (zależnie od liczby uczestników); opieka pilota; ubezpieczenie KL i NW.
Kod oferty: BCNWING