Oferta wyprzedana. Sprawdź podobne dostępne oferty.
Malaga • Trevelez • Granada • Sewilla • Jerez de la Frontera
W programie wycieczki są nie tylko najważniejsze zabytki pięknej Andaluzji, ale także degustacje lokalnych serów, szynki, wina i oliwy z oliwek. Wysoki standard zakwaterowania w hotelach w centrum miasta umożliwia indywidualne zagospodarowanie wolnego czasu w pięknej Granadzie i Sewilli. Dodatkowo spokojne tempo zwiedzania i krótka trasa przejazdu sprawiają że wycieczka staje się komfortowym wypoczynkiem w towarzystwie przewodnika prawie na wyłączność. Po tygodniu zwiedzania i degustacji proponujemy pozostać na wybrzeżu Costa del Sol w jednym z hoteli z oferty ITAKI. Trasa w Hiszpanii: ok. 820 km.
1. DZIEŃ.
Zbiórka uczestników na lotnisku. Przelot do MALAGI. Przejazd do hotelu. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
2. DZIEŃ.
Śniadanie. Przejazd do stolicy Costa del Sol – MALAGI, jednego z najstarszych miast portowych w basenie Morza Śródziemnego. Panoramiczny objazd miasta, nad którym górują potężne mauretańskie twierdze. Zwiedzanie olbrzymiej arabskiej fortecy Alcazaba, siedziby mauretańskich władców z IX w., z dobrze zachowanymi sztukateriami, eleganckimi patiami i pięknymi bujnymi ogrodami, oraz XIV-wiecznego zamku Gibralfaro, którego fortyfikacje sięgają XIII w. Z linii potrójnych murów obronnych rozpościera się wspaniały widok na miasto, port i arenę walki byków. Spacer eleganckimi uliczkami z tradycyjnymi barami tapas i kawiarniami do XVI-wiecznej katedry, jednego z ważniejszych obiektów sakralnych okresu renesansu w Andaluzji. Wizyta na lokalnym targowisku. Po południu przejazd pod Malagę i wizyta w wytwórni sera. Poznanie specyfiki miejscowych serów i degustacja. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.
3. DZIEŃ.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd w region Alpujarra w górach Sierra Nevada i następnie do TREVELEZ. Wizyta w miejscu, gdzie dojrzewa najlepsza regionalna szynka – jamón ibérico. Przedstawienie procesu produkcji, specjalnego sposobu krojenia i degustacja. Przejazd do GRANADY – perły Andaluzji, położonej u podnóża pasma Sierra Nevada, znanej jako ostatni bastion Maurów. Spacer po Albaicín, najstarszej dzielnicy Granady i największej mauretańskiej dzielnicy Hiszpanii, pełnej wąskich uliczek, które zachowały orientalny charakter. Czas wolny w punkcie widokowym, skąd roztacza się malownicza panorama warownej Alhambry. Przejazd do hotelu. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
4. DZIEŃ.
Śniadanie. Ciąg dalszy zwiedzania GRANADY. Wizyta w Alhambrze – ogromnym romantycznym zespole pałacowo-ogrodowym, jednym z najwspanialszych zabytków Hiszpanii, pomnika architektury arabskiej w Europie Zachodniej, przywodzącego na myśl baśnie tysiąca i jednej nocy. Spacer po ogrodach Generalife i zabudowaniach Alhambry: galeriach pałacowych i słynnych dziedzińcach. Zwiedzanie renesansowej katedry Santa María de la Encarnación i przylegającej do niej Capilla Real – późnogotyckiej kaplicy grobowej Królów Katolickich. Czas wolny w centrum. Powrót do hotelu, kolacja. Wieczorem fakultatywnie (za dodatkową opłatą na miejscu): wieczór flamenco w dzielnicy Albaicin. Powrót do hotelu, nocleg.
5. DZIEŃ.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd w kierunku Sewilli. Wizyta u producenta oliwy z oliwek, nazywanej płynnym zlotem Hiszpanii. Spacerpo gaju oliwnym,wizyta w tłoczni oliwy, degustacja oliwy. Przejazd do SEWILLI, miasta Carmen, Don Juana i Figara. Sewilla, największe miasto hiszpańskiego południa, to jedno z najpiękniejszych miast Hiszpanii, którego zabytkowy zespół jest wpisany na listę UNESCO. Panoramiczny objazd miasta. Postój przy Placu Hiszpańskim – kompleksie pałacowo-ogrodowym z ceramicznymi dekoracjami, który jest wizytówką miasta. Przystanek przy Bazylice Matki Boskiej Macarena, gdzie znajduje się figura Madonny płaczącej diamentami. Przejazd do hotelu. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
6. DZIEŃ.
Śniadanie. Zwiedzanie Sewilli. Zwiedzanie XV-wiecznego Domu Piłata, przykładu pałacu andaluzyjskiego. Spacer starą żydowską dzielnicą Santa Cruz, pełną malowniczych zaułków. Zwiedzanie wzniesionej na miejscu dawnego meczetu XV-wiecznej katedry Najświętszej Marii Panny – największego i jednego z najwspanialszych gotyckich kościołów na świecie, gdzie znajduje się m.in. kaplica z grobowcem Krzysztofa Kolumba. Wejście na wieżę Giralda, pozostałość po zabudowaniach meczetu, skąd rozpościera się zachwycająca panorama miasta. Wizyta w Alkazarze, dawnym pałacu królewskim, doskonałym przykładzie architektury w stylu mudéjar z pięknymi ogrodami, bogato zdobionymi salami i oryginalnymi ornamentami. Czas wolny w okolicach rzeki Gwadalkiwir - możliwość odwiedzenia zabytkowej hali Mercado Loja de Barranco, która obecnie jest halą targową lub słynnej dzielnicy Triana znajdującej się na sąsiednim brzegu Gwadalkiwir. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.
7. DZIEŃ.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd do JEREZ DE LA FRONTERA - miasta słynącego z koni i wina. Wizyta w winiarni produkującej wino typu Jerez. Degustacja. Przejazd na Costa del Sol. Zakwaterowanie. Jeśli czas pozwoli – wypoczynek na plaży. Kolacja, nocleg.
8. DZIEŃ.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Transfer na lotnisko. Przelot do Polski.
7 noclegów w hotelach ****/***** • 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej) z łazienkami • wyżywienie: 7 śniadań (kontynentalne) i 7 kolacji (bufet lub serwowane) zgodnie z programem • przelot • przejazd komfortowym autokarem lub minibusem (zależnie od liczby osób) • opieka pilota • ubzepieczenie KL i NW
Kod oferty: AGPKUCH
Malaga • Trevelez • Granada • Sewilla • Jerez de la Frontera
W programie wycieczki są nie tylko najważniejsze zabytki pięknej Andaluzji, ale także degustacje lokalnych serów, szynki, wina i oliwy z oliwek. Wysoki standard zakwaterowania w hotelach w centrum miasta umożliwia indywidualne zagospodarowanie wolnego czasu w pięknej Granadzie i Sewilli. Dodatkowo spokojne tempo zwiedzania i krótka trasa przejazdu sprawiają że wycieczka staje się komfortowym wypoczynkiem w towarzystwie przewodnika prawie na wyłączność. Po tygodniu zwiedzania i degustacji proponujemy pozostać na wybrzeżu Costa del Sol w jednym z hoteli z oferty ITAKI. Trasa w Hiszpanii: ok. 820 km.
1. DZIEŃ.
Zbiórka uczestników na lotnisku. Przelot do MALAGI. Przejazd do hotelu. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
2. DZIEŃ.
Śniadanie. Przejazd do stolicy Costa del Sol – MALAGI, jednego z najstarszych miast portowych w basenie Morza Śródziemnego. Panoramiczny objazd miasta, nad którym górują potężne mauretańskie twierdze. Zwiedzanie olbrzymiej arabskiej fortecy Alcazaba, siedziby mauretańskich władców z IX w., z dobrze zachowanymi sztukateriami, eleganckimi patiami i pięknymi bujnymi ogrodami, oraz XIV-wiecznego zamku Gibralfaro, którego fortyfikacje sięgają XIII w. Z linii potrójnych murów obronnych rozpościera się wspaniały widok na miasto, port i arenę walki byków. Spacer eleganckimi uliczkami z tradycyjnymi barami tapas i kawiarniami do XVI-wiecznej katedry, jednego z ważniejszych obiektów sakralnych okresu renesansu w Andaluzji. Wizyta na lokalnym targowisku. Po południu przejazd pod Malagę i wizyta w wytwórni sera. Poznanie specyfiki miejscowych serów i degustacja. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.
3. DZIEŃ.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd w region Alpujarra w górach Sierra Nevada i następnie do TREVELEZ. Wizyta w miejscu, gdzie dojrzewa najlepsza regionalna szynka – jamón ibérico. Przedstawienie procesu produkcji, specjalnego sposobu krojenia i degustacja. Przejazd do GRANADY – perły Andaluzji, położonej u podnóża pasma Sierra Nevada, znanej jako ostatni bastion Maurów. Spacer po Albaicín, najstarszej dzielnicy Granady i największej mauretańskiej dzielnicy Hiszpanii, pełnej wąskich uliczek, które zachowały orientalny charakter. Czas wolny w punkcie widokowym, skąd roztacza się malownicza panorama warownej Alhambry. Przejazd do hotelu. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
4. DZIEŃ.
Śniadanie. Ciąg dalszy zwiedzania GRANADY. Wizyta w Alhambrze – ogromnym romantycznym zespole pałacowo-ogrodowym, jednym z najwspanialszych zabytków Hiszpanii, pomnika architektury arabskiej w Europie Zachodniej, przywodzącego na myśl baśnie tysiąca i jednej nocy. Spacer po ogrodach Generalife i zabudowaniach Alhambry: galeriach pałacowych i słynnych dziedzińcach. Zwiedzanie renesansowej katedry Santa María de la Encarnación i przylegającej do niej Capilla Real – późnogotyckiej kaplicy grobowej Królów Katolickich. Czas wolny w centrum. Powrót do hotelu, kolacja. Wieczorem fakultatywnie (za dodatkową opłatą na miejscu): wieczór flamenco w dzielnicy Albaicin. Powrót do hotelu, nocleg.
5. DZIEŃ.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd w kierunku Sewilli. Wizyta u producenta oliwy z oliwek, nazywanej płynnym zlotem Hiszpanii. Spacerpo gaju oliwnym,wizyta w tłoczni oliwy, degustacja oliwy. Przejazd do SEWILLI, miasta Carmen, Don Juana i Figara. Sewilla, największe miasto hiszpańskiego południa, to jedno z najpiękniejszych miast Hiszpanii, którego zabytkowy zespół jest wpisany na listę UNESCO. Panoramiczny objazd miasta. Postój przy Placu Hiszpańskim – kompleksie pałacowo-ogrodowym z ceramicznymi dekoracjami, który jest wizytówką miasta. Przystanek przy Bazylice Matki Boskiej Macarena, gdzie znajduje się figura Madonny płaczącej diamentami. Przejazd do hotelu. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
6. DZIEŃ.
Śniadanie. Zwiedzanie Sewilli. Zwiedzanie XV-wiecznego Domu Piłata, przykładu pałacu andaluzyjskiego. Spacer starą żydowską dzielnicą Santa Cruz, pełną malowniczych zaułków. Zwiedzanie wzniesionej na miejscu dawnego meczetu XV-wiecznej katedry Najświętszej Marii Panny – największego i jednego z najwspanialszych gotyckich kościołów na świecie, gdzie znajduje się m.in. kaplica z grobowcem Krzysztofa Kolumba. Wejście na wieżę Giralda, pozostałość po zabudowaniach meczetu, skąd rozpościera się zachwycająca panorama miasta. Wizyta w Alkazarze, dawnym pałacu królewskim, doskonałym przykładzie architektury w stylu mudéjar z pięknymi ogrodami, bogato zdobionymi salami i oryginalnymi ornamentami. Czas wolny w okolicach rzeki Gwadalkiwir - możliwość odwiedzenia zabytkowej hali Mercado Loja de Barranco, która obecnie jest halą targową lub słynnej dzielnicy Triana znajdującej się na sąsiednim brzegu Gwadalkiwir. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.
7. DZIEŃ.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd do JEREZ DE LA FRONTERA - miasta słynącego z koni i wina. Wizyta w winiarni produkującej wino typu Jerez. Degustacja. Przejazd na Costa del Sol. Zakwaterowanie. Jeśli czas pozwoli – wypoczynek na plaży. Kolacja, nocleg.
8. DZIEŃ.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Transfer na lotnisko. Przelot do Polski.
7 noclegów w hotelach ****/***** • 2-os. pokoje (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej) z łazienkami • wyżywienie: 7 śniadań (kontynentalne) i 7 kolacji (bufet lub serwowane) zgodnie z programem • przelot • przejazd komfortowym autokarem lub minibusem (zależnie od liczby osób) • opieka pilota • ubzepieczenie KL i NW
Kod oferty: AGPKUCH