Oferta wyprzedana. Sprawdź podobne dostępne oferty.
1. DZIEŃ
Zbiórka uczestników na lotnisku. Przelot do Bordeaux. Transfer do hotelu w centrum Bordeaux na nocleg
2. DZIEŃ
Śniadanie. Zwiedzanie BORDEAUX, światowej stolicy wina, miasta wpisanego na listę UNESCO, położonego przy malowniczym ujściu rzeki Garonny, nad którą powstają słynne wina Bordeaux. Same winnice w rejonie Bordeaux zajmują powierzchnię ponad 280 tys. hektarów i produkuje się w nich aż 57 gatunków wina rozlewanych do 850 mln butelek rocznie. Można tu znaleźć całe bogactwo win, od codziennych, do najdroższych marek świata. Przejazd przez Bordeaux autokarem z panoramicznym dachem. Obiad w restauracji położonej na nabrzeżu, z przepięknym widokiem na Bazylikę Św. Michała. Czas wolny w centrum Bordeaux. Powrót do hotelu, kolacja i nocleg
3. DZIEŃ
Śniadanie. Wyjazd do SAINT EMILION. Zwiedzanie przepięknego średniowiecznego miasta figurującego na Liście UNESCO. Wizyta w otaczających miasto winnicach połączona z degustacją lokalnych win. Uprawę winorośli i produkcję wina na tych terenach zapoczątkowali Rzymianie, którzy docenili wyjątkowe walory tutejszej gleby. Dzięki temu wina z tego regionu należą do najstarszych we Francji, a winnice do najsłynniejszych na świecie. Przejazd na obiad do restauracji mieszczącej się w XIII-wiecznym zamku, z którego tarasu rozciąga się przepiękny widok na winnice i dolinę rzeki Dorgone. Powrót do hotelu w Bordeaux, kolacja i nocleg
4. DZIEŃ
Śniadanie. Wizyta na farmie kaczek połączona z degustacją słynnego "foie gras". Foie Gras z kaczki jest tradycyjną potrawą świąteczną kuchni francuskiej, szczególnie w południowo-zachodniej Francji i jedną z najdroższych potraw tej kuchni. Przejazd do SAUTERNES. Otaczające je winnice, położone na południu regionu Graves słyną z rozpoznawalnych na całym świecie win. Te wyjątkowe wina o lekkim cytrusowym aromacie są produkowane z bardzo dojrzałych winogron, co pozwala na uzyskanie naturalnej słodyczy. Są tu uprawiane tylko trzy odmiany winogron: Sauvignon, Muscadelle i Semillon, których krzewy rosną wzdłuż rzeki Cirony, na zboczach dolin. Obiad w Sauternes. Przejazd do GRAVES, najstarszych w regionie Bordeaux winnic położnych na zboczach, wzdłuż doliny rzeki Garonne. Powstają są tu takie wspaniałe czerwone i białe wytrawne wina jak: Château Haut Brion, Château Pape Clement, Domaine de Chevalier. Powrót do hotelu w Bordeaux w późnych godzinach popołudniowych. Czas wolny. Nocleg
5. DZIEŃ
Śniadanie. Wyjazd do MÉDOC, regionu Bordeaux, gdzie wytwarzane jest wino z wielu odmian winogron. Dojrzewające w dębowych beczkach wino jest doceniane na całym świecie za swój wyjątkowy smak. Najsłynniejsze wina pochodzące z Médoc to: Châteaux Margaux, Latour, Mouton Rothschild i Lafite Rothschild. Należą one do ekskluzywnego "Union des Grands Crus de Bordeaux". Zwiedzanie lokalnych zabytków min: średniowiecznego Château d'Agassac, renesansowych Château de Lamarque, Château Clement Pichon oraz Château Margaux jednej z najsłynniejszych winnic rejonu Bordeaux. O klasie pochodzącego stąd wina świadczy fakt, że Château Margaux było pierwsza butelką wina z Bordeaux sprzedaną w angielskim domu aukcyjnym Christies w 1771 roku. Wizyta połączona z degustacją w "Grand Cru Classé". Obiad w restauracji położonej na terenie winnicy. Powrót do hotelu w Bordeaux w późnych godzinach popołudniowych. Kolacja i nocleg
6. DZIEŃ
Śniadanie i wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko w Bordeaux i przelot do Polski. świadczenia5 noclegów w hotelu ** w centrum Bordeaux, 2-os. pokoje z łazienkami i telewizorami; wyżywienie: 4 śniadania, 4 obiady, 3 kolacje, degustacje wymienione w programie; przelot Warszawa - Bordeaux - Warszawa; transfery i przejazdy wymienione w programie; lokalny przewodnik; opieka pilota; ubezpieczenie KL i NW.
Kod oferty: BODFRAG
1. DZIEŃ
Zbiórka uczestników na lotnisku. Przelot do Bordeaux. Transfer do hotelu w centrum Bordeaux na nocleg
2. DZIEŃ
Śniadanie. Zwiedzanie BORDEAUX, światowej stolicy wina, miasta wpisanego na listę UNESCO, położonego przy malowniczym ujściu rzeki Garonny, nad którą powstają słynne wina Bordeaux. Same winnice w rejonie Bordeaux zajmują powierzchnię ponad 280 tys. hektarów i produkuje się w nich aż 57 gatunków wina rozlewanych do 850 mln butelek rocznie. Można tu znaleźć całe bogactwo win, od codziennych, do najdroższych marek świata. Przejazd przez Bordeaux autokarem z panoramicznym dachem. Obiad w restauracji położonej na nabrzeżu, z przepięknym widokiem na Bazylikę Św. Michała. Czas wolny w centrum Bordeaux. Powrót do hotelu, kolacja i nocleg
3. DZIEŃ
Śniadanie. Wyjazd do SAINT EMILION. Zwiedzanie przepięknego średniowiecznego miasta figurującego na Liście UNESCO. Wizyta w otaczających miasto winnicach połączona z degustacją lokalnych win. Uprawę winorośli i produkcję wina na tych terenach zapoczątkowali Rzymianie, którzy docenili wyjątkowe walory tutejszej gleby. Dzięki temu wina z tego regionu należą do najstarszych we Francji, a winnice do najsłynniejszych na świecie. Przejazd na obiad do restauracji mieszczącej się w XIII-wiecznym zamku, z którego tarasu rozciąga się przepiękny widok na winnice i dolinę rzeki Dorgone. Powrót do hotelu w Bordeaux, kolacja i nocleg
4. DZIEŃ
Śniadanie. Wizyta na farmie kaczek połączona z degustacją słynnego "foie gras". Foie Gras z kaczki jest tradycyjną potrawą świąteczną kuchni francuskiej, szczególnie w południowo-zachodniej Francji i jedną z najdroższych potraw tej kuchni. Przejazd do SAUTERNES. Otaczające je winnice, położone na południu regionu Graves słyną z rozpoznawalnych na całym świecie win. Te wyjątkowe wina o lekkim cytrusowym aromacie są produkowane z bardzo dojrzałych winogron, co pozwala na uzyskanie naturalnej słodyczy. Są tu uprawiane tylko trzy odmiany winogron: Sauvignon, Muscadelle i Semillon, których krzewy rosną wzdłuż rzeki Cirony, na zboczach dolin. Obiad w Sauternes. Przejazd do GRAVES, najstarszych w regionie Bordeaux winnic położnych na zboczach, wzdłuż doliny rzeki Garonne. Powstają są tu takie wspaniałe czerwone i białe wytrawne wina jak: Château Haut Brion, Château Pape Clement, Domaine de Chevalier. Powrót do hotelu w Bordeaux w późnych godzinach popołudniowych. Czas wolny. Nocleg
5. DZIEŃ
Śniadanie. Wyjazd do MÉDOC, regionu Bordeaux, gdzie wytwarzane jest wino z wielu odmian winogron. Dojrzewające w dębowych beczkach wino jest doceniane na całym świecie za swój wyjątkowy smak. Najsłynniejsze wina pochodzące z Médoc to: Châteaux Margaux, Latour, Mouton Rothschild i Lafite Rothschild. Należą one do ekskluzywnego "Union des Grands Crus de Bordeaux". Zwiedzanie lokalnych zabytków min: średniowiecznego Château d'Agassac, renesansowych Château de Lamarque, Château Clement Pichon oraz Château Margaux jednej z najsłynniejszych winnic rejonu Bordeaux. O klasie pochodzącego stąd wina świadczy fakt, że Château Margaux było pierwsza butelką wina z Bordeaux sprzedaną w angielskim domu aukcyjnym Christies w 1771 roku. Wizyta połączona z degustacją w "Grand Cru Classé". Obiad w restauracji położonej na terenie winnicy. Powrót do hotelu w Bordeaux w późnych godzinach popołudniowych. Kolacja i nocleg
6. DZIEŃ
Śniadanie i wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko w Bordeaux i przelot do Polski. świadczenia5 noclegów w hotelu ** w centrum Bordeaux, 2-os. pokoje z łazienkami i telewizorami; wyżywienie: 4 śniadania, 4 obiady, 3 kolacje, degustacje wymienione w programie; przelot Warszawa - Bordeaux - Warszawa; transfery i przejazdy wymienione w programie; lokalny przewodnik; opieka pilota; ubezpieczenie KL i NW.
Kod oferty: BODFRAG