Przyjemny i kameralny, położony w samym centrum prestiżowego kurortu Sestriere jest idealną propozycją dla miłośników białego szaleństwa. Hotel posiada perfekcyjną lokalizację! Znajduje się tuż obok centralnej stacji wyciągów, z której można bez problemu dostać się do każdego zakątka ogromnego kompleksu narciarskiego Via Lattea. Zadbane pokoje wyposażone są w podstawowe wygody, które zapewnią komfortowy odpoczynek po dniu spędzonym na stoku. Hotel chwalony jest za kompetentną i pomocną obsługę oraz dobry poziom serwisu. Hotelowa restauracja serwuje smaczne dania kuchni lokalnej.
na wzgórzu, ok. 900 m od centrum SESTRIERE, przy drodze lokalnej; ok. 110 km od lotniska w Turynie, ok. 230 km od lotniska w Mediolanie – Malpensa; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 10 EUR/tydz./Cesana).
ok. 350 m od kolejki kabinowej na szczyt Fraiteve (2701 m n.p.m.) i czteroosobowego wyciągu krzesełkowego Garnel na szczyt Sises (2600 m n.p.m), wyciągi włączone są w system wyciągów i tras Via Lattea (łącznie ok. 400 km), dojście ulicą lub dojazd bezpłatnym hotelowym busem.
trzygwiazdkowy, zbudowany w 1985 r., odnowiony w 2010 r., 68 pokoi, 3 piętra, 2 windy, hol, całodobowa recepcja, restauracja – dania w formie bufetu lub obsługa kelnerska, kuchnia regionalna, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja à la carte, bar; przechowalnia sprzętu narciarskiego; bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: room-service; akceptowane zwierzęta domowe do 10 kg (płatne: ok. 15 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.
standardowy: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek - łóżko piętrowe, pojedyncze lub małżeńskie), ok. 24-30 m², ogrzewany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon; łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 10 EUR/dzień); balkon, widok na góry.
okazyjnie muzyka na żywo lub dyskoteka.
0039/0174554175,
Kod oferty: TRNCAVA
Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.